Το θαυματουργό φυτό

Αλόη. Γνωστή ως το αρχαιότερο φαρμακευτικό φυτό. Η λέξη αλόη προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «alloeh» η οποία σημαίνει πικρή και λαμπερή ουσία ενώ η λέξη βέρα έχει τη ρίζα της στην λατινική και σημαίνει αληθινός. Κατάγεται από την Βόρεια Αφρική, τους Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι.

Η αλόη φυτεύεται σε θερμές περιοχές του πλανήτη. Συνήθως το ύψος της φτάνει τα 4 μέτρα και τα φύλλα της φθάνουν περίπου 60 εκατοστά.
Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν την αλόη ως το θεραπευτικό φάρμακο. Η νήσος αυτή ήταν γνωστή για τις φυτείες της από τον 5Ο αι. Οι έμποροι του νησιού εξήγαν την αλόη μέχρι την Κίνα, την Ινδία και την Μαλαισία. Μπορεί λοιπόν κανείς να φανταστεί ότι η αλόη χρησιμοποιήθηκε σε τραύματα ανθρώπων, πόσο μάλλον στην επούλωση τραυμάτων του Βουκεφάλα και φυσικά των άλλων αλόγων του στρατού που ήταν πολύτιμα και πανάκριβα. Η αλόη στην Αρχαία Ελλάδα συμβόλιζε την ομορφιά, την υπομονή, την τύχη και την υγεία. Ο Ιπποκράτης περιγράφει μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες της όπως αύξηση τριχοφυΐας, επούλωση τραυμάτων, ανακούφιση από εντερικές διαταραχές και το γαστρικό άλγος.